Hoelgaard's Sa Rianne

I mange år har min største drøm vært å kjøpe en 1- eller 2- åring og ri den inn selv etterhvert. 19. august 2014 gikk en av mine største drømmer i oppfyllelse. Min egen unghest, Hoelgaard's Sa Rianne, kom fra Danmark hit til lille Mo i Rana.

Rianne var litt over 1 år da hun kom til Norge. Utrolig kontaktsøkende, trygg på seg selv og nysjerrig på alt. Rianne var håndtert da hun kom hit. Hadde blitt leid, fått hovstell og slike ting. Men mye var nytt og vi brukte de første månedene på å lære hverandre å kjenne. Det var f.eks en helt ny opplevelse for Rianne å skulle ha på seg dekken. Hun var litt skeptisk til det meste, spesielt ting som lagde høye lyder og ting som var høyt i luften.

Vi har siden høsten jobbet oss fremover. Dekken er ingen sak lengre, spyling med vannslange er litt skummelt- men går fint, sal og hodelag er helt ok å ha på, Rianne har lært seg ulike lyder for skritt/trav/galopp/stopp, vi har longsjert mye i vinter og vi har akkurat (juni 2015) begynnt med tømmekjøring. Det er utrolig spennende å jobbe med unghest. Det er noe helt spesielt å tenke på at alt nytt hun gjør, gjør vi sammen. 

Dette er bare begynnelsen på vårt eventyr og jeg gleder meg til fortsettelsen :)